Cele mai ciudate nume si prenume din Romania

 




Vremurile cand copiii erau botezati dupa personaje din telenovele nu au apus. Ba, mai mult, plaja de selectie s-a extins, iar pe actele de identitate ale unor persoane apar prenume ca Superman, Putica sau Semafor.

In Anuarul Statistic al Romaniei, Directia Generala de Evidenta prezinta cateva dintre numele cele mai ciudate si... originale pe care unii le primesc la nastere. Astfel, in Anuarul Statistic al Romaniei figureaza nume ca Semafor, Hitler si Prostu, acestea fiind, ce-i drept, unice.


Numele Pasarica este purtat in schimb de aproximativ 1.600 de persoane, iar aproape de doua ori mai multi cetateni se numesc Buca.

Numele Mortu este purtat de 581 de romani, iar 226 se numesc Pipi. 244 de romani au primit numele de Putica, 90 se numesc Jegu, iar 16 Sfarc. Sapte persoane au primit numele Bulan, iar trei pe cel de Coi.


Potrivit anuarului amintit, multe persoane au fost botezate dupa institutii ale statului: Justitia, Politia sau Jandarmeria, Ambulanta sau Crucea. Numeroase persoane au primit nume de fructe - Lamaie, Pepene sau Portocala. Nici aici nu se opresc lucrurile, 45 de persoane numindu-se Gunoi, 60 Gainat, iar 70 Nespaltu.

Ministru sau Presedinte sunt si ele nume inedite.



Comentarii

Video TV Romania

Colectia de pisici

Agenda Cultura